Ga naar hoofdinhoud

Jeugdsport

Je hoort het overal, de jeugd is de toekomst... Bij Parantee-Psylos en haar clubs vormt de jeugd niet enkel de toekomst, maar ook de DOEkomst! Parantee-Psylos wil dan ook iedere jonge sporter de kans geven om zich te ontplooien in een sportieve omgeving.

Zo worden clubs aangezet om een jeugdsportproject op te zetten om zich jeugdvriendelijker te maken voor jongeren. Door samen te werken kunnen Parantee-Psylos en haar clubs makkelijker een antwoord vinden op alle vragen die clubs hebben over jeugdsport. De clubs die in het jeugdsportproject gestapt zijn, krijgen ondersteuning op alle vlakken (financieel, promotioneel, logistiek, ...) om hun jeugd een kwaliteitsvol aanbod aan te bieden.

Jeugdsportclubs organiseren heel wat acties en het project ondersteunt hen daarin. Bekijk hier de goede voorbeelden van de jeugdsportclubs en misschien doe je wel inspiratie op om ook jouw jeugdwerking nog wat sterker te maken. De jeugdsportclubs worden bovendien in de kijker geplaatst als voorbeeld voor anderen, zodat het voor iedereen duidelijk is dat zij een jeugdvriendelijk aanbod hebben.


Groepsfoto jeugdsportfeest
Groepsfoto jeugdsportfeest

 Ook de sporters zelf worden geholpen: Parantee-Psylos helpt graag mee met het zoeken naar een sport op maat van de potentiële G-sporter, maar ook jongeren die al sporten kunnen hulp krijgen om hun talenten beter te ontwikkelen.

Daarnaast organiseert Parantee-Psylos als kers op de jeugdtaart ook het jeugdsportfeest, dat jongeren met een beperking de kans geeft een dag vol sport en plezier te beleven. Deze dag zorgt ervoor dat jonge sporters met elkaar in contact kunnen komen in een sportieve omgeving waar ze verschillende sporten kunnen beoefenen.