Ga naar hoofdinhoud

Paralympische spelen

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. De Paralympische Spelen vormen het derde grootste sportevenement ter wereld, met ruim 2 miljoen supporters en meer dan 4 miljard tv-kijkers.

Niet minder dan 4.328 atleten uit 160 landen trachtten tijdens de laatste editie in Rio de Janeiro hun Paralympische droom (opnieuw) waar te maken. Zo ook 29 Belgen, die zich met 11 medailles waarvan 5 gouden, 3 zilveren en 3 bronzen medailles, in de top-25 van het landenklassement zetten. In Rio 2016 stonden 23 sporten op het Paralympische programma, twee meer dan in Londen vier jaar eerder. Het kajak en triatlon maakten hun Paralympische debuut. In 8 van deze sporten gaven verschillende Belgen het beste van zichzelf : atletiek, boccia, tennis, tafeltennis, wegwielrennen, baanwielrennen, paardrijden en zwemmen. De prestaties van onze Vlaamse topsporters, kan je op deze pagina herbeleven.

Tokio 2020: de Spelen van de Toekomst

Van 25 augustus tot 6 september 2020 is Tokio de gaststad van de eerstvolgende de Paralympische Zomerspelen. Op het programma staan 22 sporten. Zeilen en CP-voetbal verdwenen, badminton en taekwondo maken hun intrede. De organisatoren van de Spelen willen van de Spelen een groot succes maken en zetten 's werelds beste technologieën in. Combineer dat met de eerlijke Japanse gastvrijheid en je begrijpt waarom talrijke bezoekers uit de hele wereld uitkijken naar dit evenement. Volg onze atleten op de Paralympische Spelen.

Voor meer informatie over de Paralympische Spelen kan je terecht op de website van Paralympic Team Belgium.

Parantee-Psylos bouwt mee aan Paralympic Team Belgium

Paralympic Team Belgium is hét topteam van atleten met een beperking, alsook de coaches, verzorgers, supporters… die achter hen staan. Het belangrijkste streefdoel van het Team is het behalen van medailles op de Paralympische Zomer- en Winterspelen.

Als G-sportfederatie begeleidt en ondersteunt Parantee-Psylos de Vlaamse topsporters en zo bouwen wij mee aan Paralympic Team Belgium, dat ook als een inspiratiebron voor ons allen, een droom voor duizenden jonge G-sporters, een doelstelling voor honderden beloftevolle atleten beschouwd mag worden. In Franstalige België neemt de Ligue Handisport Francophone die rol op zich.