Ga naar hoofdinhoud

Fundamentals

Personen met een beperking aanzetten tot sporten is een belangrijke doelstelling van Parantee-Psylos. Wie nog niet op regelmatige basis aan sport doet, maar daar wel voor open staat, kan terecht bij ons FUNdamentals-project. 

Wil je graag kennis maken met een brede waaier aan G-sporten? Kom dan langs op een van de vele FUN-activiteiten die we samen met onze partners organiseren. Hun naam hebben ze alvast niet gestolen: sportplezier staat telkens centraal! 

Deelnemers die dat willen, krijgen nadien de kans om in te stappen in een begeleidingstraject op maat als eerste stap naar een duurzaam G-sporten. Samen gaan we op zoek naar een geschikt aanbod, dat aansluit bij jouw noden en mogelijkheden!

FUN-activiteiten 2021

Evenement Locatie Doelgroep Datum
Blind(sports)date Gent VI 3/03/2021
FUNday Herentals FYS 8/05/2021
Sport in de kijker Pelt VI 19/06/2021
FUNday Ternat FYS 28/08/2021
Blind(sports)date Mol VI 27/10/2021
Blind(sports)date Mechelen VI 17/11/2021
FUNday Pelt FYS

11/12/2021


NetwerkFUNdamentals

Met het project netwerkFUNdamentals focust sportfederatie Parantee-Psylos zich specifiek naar jongeren en jongvolwassenen (6-25 jaar) met psychische kwetsbaarheid of die opgroeien bij ouders met psychische kwetsbaarheid. Door lokaal partners uit de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en andere zorginstellingen samen te brengen met meer 'traditionele' sportpartners willen we er in de eerste plaats voor zorgen dat er een lokaal passend aanbod voor deze jongeren gecreëerd wordt. En dat er optimaal met elkaar gedeeld en van elkaar geleerd wordt.

Hoe dit precies ingevuld zal worden is sterk afhankelijk van de lokale context en aanwezige expertise, accommodatie,… Door het netwerk kunnen er ook bruggen gebouwd worden met meer traditionele sportaanbieders of kunnen er hier diensten ontstaan die meer op maat zijn van de beoogde jongeren. Op die manier is een doorstroming naar de reguliere sport en een opvolgprogramma ook meer mogelijk.