Contrast
Terug naar overzicht

Sport kent geen medelijden. Daarom ben ik atleet.

Nieuws Opinie 23 september 2019

Parantee-Psylos, de Vlaamse sportfederatie voor personen met een beperking, lanceert op maandag 23 september de eerste van drie televisiespots met als baseline ‘Sport kent geen medelijden, daarom ben ik atleet’. Atlete Gitte Haenen staat daarin centraal. Vanaf 25 september vertelt Gitte haar eigen verhaal exclusief op deze website: "Voor mij dient sport niet enkel om mij lichamelijk, maar ook om mij mentaal goed te voelen."

Het verhaal van Gitte

Onze campagnespot 'Sport kent geen medelijden. Daarom ben ik atleet' met Gitte Haenen

Parantee-Psylos wil met de campagne mensen bewustmaken van de manier waarop ze naar G-sporters kijken. De G-sportfederatie zet iedereen aan om daarbij te focussen op de mogelijkheden van atleet en niet op de beperkingen. We kijken niet naar G-sport vanuit medelijden, niet met focus op ‘ondanks’ de beperking, niet met focus op de handicap. Wel met focus op de atleet, met focus op de ambities en mogelijkheden die de sporter heeft.

In de eerste spot zien we atlete Gitte Haenen, winnaar van een zilveren en bronzen medaille op het Europees kampioenschap G-atletiek in Berlijn in 2018, en haar coach Mieke Van Thuyne. Gitte deed vroeger aan thaiboksen. Ze verloor haar been na een amputatie door een aanhoudende knieblessure. De sportieve ambitie van Gitte verdween nooit door het verwerven van een beperking. Met focus op haar nieuwe mogelijkheden kwam ze via handbiken en triatlon uit bij atletiek op topsportniveau. Gitte werkt hard aan haar weg naar een medaille op de Paralympische Spelen in Tokio 2020. Aanstaande donderdag vertelt Gitte Haenen haar verhaal exclusief op deze website: "Sport is belangrijk voor mijn fysieke en mentale fitheid."

Parantee-Psylos toont met deze spot de ambitie om ervoor te zorgen dat de iedereen weet en (h)erkent dat elke persoon met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten of bewegen. De omgeving van de G-sporter speelt daarin een onmiskenbare rol. (Voorzitter Marc Vergauwen)

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Sport Vlaanderen, AG Insurance, VRT en Brightfish.

Copyright foto's: Roses Are Blue/Dirk Domen