Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Opleidingen voor aanspreekpersoon integriteit binnen de club

Voor clubs 21 februari 2020

Heel wat van onze clubs hebben een API (aanspreekpersoon integriteit) aangesteld. Zij zetten mee de schouders onder een positief clubklimaat waar geen plaats is voor grensoverschrijdend gedrag. Bedankt en doe zo verder, want werk maken van een veilige en positieve sportomgeving is een uitdaging van elke dag!

Vanuit de federatie informeren we onze club-API's graag over geplande bijscholingen om hun rol (nog) beter op te nemen ('aan de slag als club-API'). Een bijscholing duurt +/- 2,5 uur en gaat (vaak) ’s avonds door. Ook in het VTS Plus-aanbod (trefwoord integriteit) voor trainers komt de opleiding regelmatig aan bod.

Let op! Om de bijscholing “Aan de slag als aanspreekpersoon integriteit in je sportclub (club-API)” dien je vooraf de opleiding ‘Sport met grenzen’ te volgen (= werken met het vlaggensysteem). Sport met grenzen wordt aangeboden:

  • Via Dynamo voor clubbestuurders
  • Via VTS Plus voor trainers en sportbegeleiders (tik grenzen bij trefwoord in de zoekfunctie)

Wil je één van deze opleidingen volgen maar kan je geen geschikt aanbod vinden? Laat het ons weten op info@parantee-psylos.be en op basis van de vraag bekijken wij verder hoe we de vorming van onze API's en andere geïnteresseerden best kunnen ondersteunen.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven