Ga naar hoofdinhoud
Jef Vandorpe in actie

Jef Vandorpe

Tennis

elite

Jef Vandorpe raakte als kind verliefd op rolstoeltennis tijdens een van de talentendagen van Parantee-Psylos. Intussen groeide hij uit tot een wereldtopper en trekt Jef de wereld rond voor zijn sport. Vandorpe rondde zijn middelbare studies af in Wilrijk, op de topsportschool van Tennis Vlaanderen. Voortaan combineert Jef zijn studies rechten aan de Universiteit Antwerpen met topsport.

In 2017 bereikte Vandorpe een eerste absoluut hoogtepunt in zijn carrière. Hij won brons op de World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup of Fed Cup maar dan voor rolstoeltennis. Samen met Joachim Gérard, die hij één jaar eerder als supporter nog brons zag winnen in Rio de Janeiro, en Gert Vos, zijn vroegere coach, knokte hij België naar een historische teammedaille. In de twee daarop volgende jaren vielen de Belgen net naast het podium. In 2018 werd Jef Vandorpe nummer één op de wereldranglijst bij de junioren, de categorie waarbinnen hij even later ook het WK won.

De speler uit Niel droomt nu van de Paralympische Spelen in Tokio en timmert verder aan zijn weg naar de top tien. Jef wordt als jonge en talentvolle sporter in 2019 ondersteunt door het Be Gold-project, de vrucht van een samenwerking tussen het BOIC, Sport Vlaanderen, Adeps, de Duitstalige gemeenschap en de Nationale Loterij. Hij is daarmee - samen met roeier Louis Toussaint (LHF) - de eerste paralympiër die de steun van Be Gold ontvangt.