Contrast

Francis Rombouts

Boccia

BC2 belofte

Bocciaspeler Francis Rombouts is bezig aan de tweede helft van zijn topsportcarrière. In 2017 begon hij opnieuw op internationaal niveau, na een lange pauze van tien jaar. Hij vierde zijn comeback in april van dat jaar met een overwinning op de Regional Open in Sant-Cugat.

Rombouts werd geboren met een hersenverlamming en komt uit in de BC2-klasse. Sinds zijn twaalfde is hij helemaal weg van de bocciasport. In 1995 begon hij met boccia spelen bij de Parantee-Psylosclub IE Sport. Clubverantwoordelijke Jo De Becker gaf les op zijn school VIBO De Brem in Oud-Turnhout en kon Francis overtuigen van de bocciasport. Vier jaar later nam Francis voor het eerst deel aan een internationale wedstrijd. In Mar del Plata (Argentinië) werd hij zesde individueel en hij nam ook deel met een BC1-BC2 team.

Tot dusver beschouwt Francis zijn tweede plaats op het Europees kampioenschap van 2005 als zijn beste prestatie, maar hij zette opnieuw de stap naar het internationaal niveau omdat hij nog ambities heeft. Zo wil Blackjack – een bijnaam die hij zelf koos – graag opnieuw meestrijden voor een EK-medaille en wil hij zich kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokio 2020.

Francis werd geboren in India en op de leeftijd van achttien maanden geadopteerd door zijn Belgische ouders. Hij woont nu in Tielen.

Toekomstige wedstrijden

 • Al Nahda Road-Al Towar

  World Open boccia

  Boccia 4 dec. 2020
 • Povoa de Varzim

  World Open boccia

  Boccia 13 jul. 2020
 • Halle des Sports de la Minais

  Regional Open boccia

  Boccia 30 mei 2020

Nieuws

Nieuws Topsport
31 okt. 2019 Boccia
22 okt. 2019 Boccia Tennis Atletiek Jiu-Jitsu Yoga Handbal Voetbal