Contrast

Ben Despineux

Ben Despineux werd op 21 juni 1986 geboren in India. Op de leeftijd van elf maanden werd hij door zijn Belgische ouders geadopteerd en verhuisde hij naar Eupen. Ben werd geboren met Focomelie, een syndroom dat gekarakteriseerd wordt door skeletmalformaties, bij Ben is dat een afwijking aan de onderarmen.

Ben speelde vroeger voetbal, maar zocht na acht jaar een andere sport. Hij schakelde over naar tafeltennis. Na enkele jaren maakt hij kennis met de G-competities, een keuze die zijn ouders mee faciliteerden. Hij begon in dat aangepast circuit in 2004 met zijn internationale carrière met een deelname aan een toernooi in Bielefeld, Duitsland.

Despineux, lid van SNITT en TT Ensival, beleefde reeds mooie hoogtepunten in zijn carrière. In 2010 werd hij vijfde in het enkelspel op het WK. Twee jaar later werd hij met het team – met Marc Ledoux en Mathieu Loicq – vijfde op de Paralympische Spelen in Londen. Datzelfde team pakte in 2014 brons op het wereldkampioenschap. In 2015 en 2017 werd Ben Europees kampioen in team, samen met Laurens Devos. Het duo Devos-Despineux is vooralsnog ongeslagen.

Dromen doet Ben nog van een deelname aan de Paralympische Spelen. Hij wil op het EK in 2019 graag zijn Europese titel verlengen met Laurens Devos.

Topprestaties

 • Goud - EK tafeltennis Laskõ (SLO) 2017 - Team Event met Laurens Devos

 • Goud- EK tafeltennis Vejle (DEN) 2015 - Team Event met Laurens Devos

 • Brons - WK tafeltennis Peking (CHN) 2014 - Team Event met Marc Ledoux en Mathieu Loicq

 • Toekomstige wedstrijden

  • Àrea d'Esports

   ITTF Costa Brava Spanish Para Open 2020

   Tafeltennis 5 mrt. 2020