Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Move it! XS (GEANNULEERD)

Omwille van de huidige context (Coronavirus) wordt Move it! XS geannuleerd. We bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uitstel. Meer nieuws volgt via deze weg.Parantee-Psylos vzw organiseert opnieuw dé sportdag voor jongeren tot 25 jaar uit GGZ en jeugdzorg. Deze keer zijn we te gast op de Sportcampus Lange Munte in Kortrijk.

Programma
10u00: Ontvangst
10u30-11u30: Initiatiesessie 1 (keuze uit onderstaande acht mogelijkheden)
11u30-12u30: Initiatiesessie 2 (keuze uit onderstaande acht mogelijkheden)

12u30-13u30: Lunch

13u30-14u30: Voetbaltornooi 5 tegen 5 in open lucht op kunstgras of initiatiesessie 3 (keuze uit onderstaande acht mogelijkheden)
14u30-15u30: Voetbaltornooi 5 tegen 5 in open lucht op kunstgras of initiatiesessie 4 (keuze uit onderstaande acht mogelijkheden)

15u30: Einde

Activiteiten

1) Virtual Reality (opgepast: beperkt aantal plaatsen, toegekend volgens moment van inschrijving)
Ontdek de mogelijkheden van de virtuele wereld. Sla op het ritme van de muziek, blokken in stukken met je lightsabers. Word de nieuwe Baba Yega en haal je beste dance moves boven. Speel tennis met een golfstick. Gooi een strike met een basketbal en nog veel meer. In de virtuele wereld is alles mogelijk!

2) Cricket
Een lesgever van Kortrijk United Cricket club laat jullie kennismaken met het cricket. Na een uurtje bowlen en een pak runs kan je zien of dat iets voor jou is: batsman of wicketkeeper worden. In elk geval fun verzekerd!

3) Fitness
Je maakt kennis met de mooie fitnesszaal van De Lange Munte. Een begeleider toont je enkele tips en tricks waar je nadien mee aan de slag kan om fit en gezond de zomer in te gaan!

4) Frisbee
Frisbee is een veelzijdige sport waar je alle kanten mee uit kan. Van rustig wat naar elkaar gooien op het strand tot een potje intensieve Ultimate Frisbee. Voor beide varianten helpt het als je wat technische kneepjes onder de knie krijgt. En laat dat nu net zijn waar we dit uurtje wat aan gaan werken.

5) Leeuwentoren
Kies, werp en verover! Leeuwentoren is een Belgisch houten buitenspel voor jong en oud dat bestaat uit een combinatie van Kubb & Petanque, te spelen op gras of zand. Gezellig met 2 of in groepjes tot maximum 8 spelers. Vlotte speelbeurten, een korte tijdsduur en een kleiner/aanpasbaar speelveld zijn de troeven van het spel.

6) Innogames
De Innogames van Sportwerk laten je kennismaken met de nieuwste trends en sporten van over de hele wereld. Deze keer in de aanbieding: Bulzibucket, rampshot en direction (led’s react). Laat je verrassen door deze innovatie!


7) Archery Tag
Archery tag is te vergelijken met paintball maar dan met pijl en boog. De pijlen zijn voorzien van een zachte rubberdop en iedere deelnemer draagt een beschermmasker. 2 ploegen strijden tegen elkaar en veroveren de vlag of elimineren zoveel mogelijk tegenspelers. Een leuke strijd gegarandeerd!

8) You Fo
You Fo is een combinatie tussen Ultimate Frisbee en Lacrosse. De basis van deze sport is werpen en vangen maar gegeven door een gediplomeerde Sportwerk lesgever is het veel meer dan dat! De sport richt zich op concentratie, behendigheid, coördinatie en kracht maar vooral op spelplezier!

Inschrijven via deze link tegen uiterlijk 26 maart. Enkele dagen voor de sportdag krijgt iedereen het programma van de groep doorgestuurd.

Meer info: Tom Van Aken - tom.vanaken@parantee-psylos.be - 09 243 11 73

Datum

  • 8 april 2020
  • 10:00 - 16:00

Locatie

Sporthal Lange Munte
Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk
8500 Kortrijk

Toon op Google Maps

Organisator

Parantee-Psylos

Prijs

€ 5 per jongere (begeleiders gratis)