Ga naar hoofdinhoud
Jonge G-sporters
Terug naar overzicht

Jeugdsportfeest 2020 (GEANNULEERD)

Fotoverslag
Omnisport

Een leuke sportdag voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar met:

 • Een fysieke beperking (roller of stapper)
 • Een verstandelijke beperking
 • Autisme én normale begaafdheid

Deze sportdag wordt georganiseerd door Parantee-Psylos in samenwerking met de Gentse Sportdienst. Op het jeugdsportfeest kan je als kind of jongere terecht om een dag te beleven vol sport en plezier. Ook broers en zussen zijn welkom, mits inschrijving op voorhand! Samen gaan we namelijk doorheen een sportprogramma op zoek naar pokémons! Iets voor jou? Schrijf je dan zeker in!

PROGRAMMA

Iedere doelgroep volgt een apart en specifiek programma. We verwachten je om 10u (sporters met verstandelijke of fysieke beperking) of 10u30 (sporters met autisme) en het einde is voorzien rond 16u.

Sporters met een verstandelijke
beperking

Sporters met een fysieke beperking (stappers)

Sporters met een fysieke beperking (rollers)

Sporters met autisme én normale
begaafdheid

10u

Startmoment

10u30-11u30

Kungfu

Dans of badminton

Dans of badminton

Voetbal of atletiek

11u45-12u45

Frisbee

Kinbal

Rolstoelhandbal of kungfu

Karate

Lunch en FUNmoment

14u15-15u30

Dans

Kungfu

Tafeltennis

Multi Games

EXTRA VOOR TRAINERS EN CLUBS: CLINIC (VOLZET!!)
Update corona: de clinic gaat niet door tijdens het jeugdsportfeest, maar wel de week voordien.


OUDERS

Normaal gezien voorzien we op het jeugdsportfeest een programma voor ouders. Onze visie is namelijk dat het jeugdsportfeest een familiedag is: ouders, broers, zussen zijn allemaal welkom, en kunnen bij ons allemaal een fijne dag beleven.
Echter jammer genoeg laat dit jaar de covid-situatie niet toe om veel mensen samen te brengen. Een ouderprogramma zullen we dit jaar dus niet organiseren. We vragen ook aan ouders om zo weinig mogelijk ter plaatse te blijven en indien ze ter plaatse blijven: op afstand en met mondmasker. Bedankt voor het begrip!

VERVOER

Als er problemen zijn om er te geraken, contacteer ons tijdig en wij helpen je met veel plezier!

FUNMOMENT

Tijdens het uitgebreid middaggedeelte heb je naast de sportactiviteiten de mogelijkheid om iets helemaal anders te beleven. FUN, sport en muziek en beleving staan dan volledig centraal!

INFO EN INSCHRIJVEN

Wees er snel bij! Inschrijven op voorhand is verplicht en kan hier. Je kan inschrijven tot en met 18 oktober. Meer info via lore.schaut@parantee-psylos.be, 09 243 11 72.

Deelnemen aan deze topdag kost je maar €7, inclusief lunchpakket en een tussendoortje. Ook ouders kunnen op voorhand of ter plaatse een lunchpakket bestellen.

FOTOSPECIAL

Bekijk hier alle foto's van het Jeugdsportfeest 2019

COVID-19 MAATREGELENWe hopen samen met jullie dat we met de huidige omstandigheden toch een fijn jeugdsportfeest kunnen voorzien. Het zal er echter ietwat anders uitzien dan andere jaren, lees hier welke specifieke maatregelen we toepassen om een veilige editie te garanderen.
Sporters -12 en + 12 jaar sporten samen op het jeugdsportfeest.

 • Op het jeugdsportfeest werken we met twee sportgroepen: de groep sporters met autisme vormt een 'bubbel', de groep fysiek en verstandelijk vormt een tweede 'bubbel'. Deze groepen blijven gedurende heel de dag apart en komen niet met elkaar in contact: ze volgen een eigen programma en ook onthaal, middagprogramma en lunch verloopt gespreid. Het sportprogramma zelf blijft wel specifiek met een programma voor sporters met verstandelijke beperking, een programma voor rollers, een programma voor stappers en een programma voor sporters met autisme en normale begaafdheid.
 • Het maximum aantal deelnemers werd bepaald op 30 deelnemers voor de groep FYS/VE samen, en 20 voor de groep ASS.
 • We voorzien eenrichtingsverkeer in het gebouw voor de verplaatsing tussen sporten onderling
 • Verplaatsen tussen de verschillende sporten gebeurt met mondmasker voor +12-jarigen, ook eventuele toeschouwers (ouders of bezoekers) dragen een mondmasker. Bij het sporten mag het mondmasker af.
 • Iedereen krijgt een eigen drinkbus met naam op en een lunchpakket
 • De sporten zelf verlopen zo contactloos mogelijk. Ook aan de lesgevers karate en kungfu werd gevraagd om de training aan te passen aan de situatie
 • Er wordt voldoende ontsmettingsgel voorzien en ook het materiaal wordt voor en na het sporten ontsmet
 • Algemene maatregelen zoals voorgeschreven in de gedragscodes van Sport Vlaanderen voor G-sporters en evenementen/kampen/clubs worden opgevolgd
 • Het jeugdsportfeest gaat door in code geel. Dit wil zeggen dat indoor sporten toegestaan is, met contact binnen de sportbubbel


We blijven de situatie uiteraard op de voet volgen en zorgen ervoor dat onze maatregelen conform zijn aan de maatregelen opgelegd door de bevoegde overheid alsook aan maatregelen opgesteld door de beheerders van de sporthal.

Datum

 • 25 oktober 2020
 • 10:00 - 16:00

Locatie

Sporthal Hekers
Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde
9052 Zwijnaarde

Toon op Google Maps

Contactpersoon

Lore Schaut lore.schaut@parantee-psylos.be

Sport

Organisator

Parantee-Psylos
Sportdienst Gent

Prijs

€7