Ga naar hoofdinhoud
Rolstoeldanser legt partner over de knie
Terug naar overzicht

Dansen Flanders All Styles

Dansen

De vzw Dansprovant en Para Dance Belgium pakken uit met een primeur voor Vlaanderen. We organiseren een rolstoeldanswedstrijd rond een aantal actuele dansvormen (disco, hiphop, modern, salsa, bachata, freestyle…). Dit vanuit het standpunt: wie in een rolstoel een cha-cha kan dansen, moet ook wel een salsa aankunnen.

We dagen alle rolstoeldansers met wedstrijdervaring uit om zich in deze “ongebruikelijke” disciplines met elkaar te meten. Maar ook rolstoelgebruikers, die nog nooit aan competitie hebben gedaan, kunnen deelnemen. Wie weet zitten er bij het rolstoeltennis of rolstoelbasket nog onbekende talenten verborgen. De dansers die reeds wedstrijdervaring hebben en de dansers die voor het eerst deelnemen komen uit in een aparte categorie.

De danswedstrijd heeft plaats in het zeer toegankelijke G-Sportcentrum van Sport Vlaanderen Brasschaat, Bredabaan 31 te 2930 Brasschaat. Een bijzonder goed ingericht centrum dat elke rolstoelsporter zou moeten kennen. Brasschaat is bovendien goed te bereiken voor onze vrienden uit Nederland.

We openen de deuren om 10 u ‘s morgens en starten de competitie om 11u (tot omstreeks 18u). Elke dans is een aparte wedstrijd. Je kan dus zelf kiezen aan welke dans(en) je wil meedoen. Dat kan als individu, als een paar van twee rolstoelgebruikers samen (duo) of als een paar van een staande danser met een zittende danser (combi). Alle gendercombinaties zijn mogelijk. Je kan zelfs deelnemen met een eigen choreografie als solo, duo, combi of groep in de freestyle. De ultieme vrijheid dus !

De inkom bedraagt 7,5 € (inclusief een drankje) voor zowel deelnemers als supporters. In het cafetaria kunnen broodjes of eenvoudige gerechten genuttigd worden.

De wedstrijd heeft plaats in de Omnisportzaal, een prachtige zaal met een “zwevende” parketvloer maar … met een beperkte capaciteit. Voorinschrijving is dus noodzakelijk. Wacht niet te lang met in te schrijven. Laat dit unieke event niet aan jou voorbij gaan.

Voor info, reglement, programma en inschrijvingen:
Dansprovant vzw,

Leona Pellens, lpellens@hotmail.com, 0475 417 813
Jef Boudewijns, jef.boudewijns@gmail.com, 0475 96 57 97

Datum

  • 5 december 2021
  • 10:00 - 18:00

Locatie

Sport Vlaanderen Brasschaat
Bredabaan 31, 2980 Brasschaat
2980 Brasschaat

Toon op Google Maps

Sport

Organisator

dansprovant

Prijs

€ 7,50