Ga naar hoofdinhoud

API

Doe mee met de 'Vlaamse week tegen pesten' (5 tot 12 februari 2021)

1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Parantee-Psylos steunt de actie tijdens de 16de Vlaamse Week tegen Pesten (van 5 tot 12 februari) en roept haar clubs op om hetzelfde te doen.

Laat je elke maand inspireren door een andere bouwsteen van een goed antipestbeleid. Bij elke bouwsteen staat er een voorbeeldopdrachtje dat helpt bij het voorkomen of aanpakken van pesten. Zo geven we pesten samen een heel jaar geen kans! #eenjaarlangtegenpesten. Hier lees je meer over de actie.

Ben jij akkoord met de 4 afspraken tegen pesten? Zet 4 stippen op je hand en verspreid ze over het hele land!

Aanspreekpunt Integriteit (= API)

Als sportorganisaties hebben we samen een belangrijke taak om voor onze sporters een plezierige en veilige sportomgeving te creƫren. Voor (seksueel) grensoverschrijdend gedrag is dan uiteraard geen plaats. Een API ontvangt en hoort meldingen en ondersteunt betrokkenen in discretie en vertrouwen. Bij Parantee-Psylos nemen twee medewerkers de rol van Aanspreekpunt Integriteit ter harte. Dieter, verantwoordelijke ethiek, bijgestaan door clubondersteuner Lore zijn bereikbaar voor wie een vraag, opmerking, klacht of boodschap heeft in verband met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en integriteit.Voor onze clubs is het minstens even belangrijk om te kiezen voor een duidelijk beleid zonder (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Een club-API is noodzakelijk om snel te handelen en laat betrokkenen toe om eventueel binnen een vertrouwde omgeving te blijven. De club-API onderhoudt nauwe contacten met de federatie(-API) en volgt bij de aanpak van situaties het handelingsprotocol van de club en het reactieplan van de federatie bij meldingen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.